Freitag, 29. März 2013

'Šutnjom o zagovaratelju pedofilije Gertu Hekmi dječja pravobraniteljica čuva poziciju'

GLE STA NAM RADE


Hekma je tvrdio kako neki šestogodišnjaci već imaju seksualni život. Izrazio je uvjerenje da se neka djeca žele seksati s odraslima te kako misli da je apsurdno da se neka djeca žele seksati samo s drugom djecom. Na primjedbu da se možda uopće ne žele seksati, slatko se nasmijao. akon što su Hrvatsku prije nekoliko godina posjetili Theo Sandfort, Vern Bullough i Erwin Haeberle, koje su razotkriveni kao deklarirani pedofili, prije nekoliko dana svojim dolaskom nas je 'počastio' i nizozemski sveučilišni profesor Gert Hekma. Ovaj put za to je zaslužna udruga 'Queer Zagreb', koja je ga je u glavni grad Hrvatske dovela da govori o povezanosti seksualne revolucije i LGBT pokreta.
'Desetogodišnjacima treba biti dozvoljen seks sa starijima'
Hekma, jedan od urednika pedofilskog časopisa Paidika, je tijekom boravka Zagrebu dao intervju za tportal u kojem je iznio nekoliko kontroverznih teza. Na pitanje što misli o 'seksu između odraslih i djece' odgovorio je:
- Moje je mišljenje da su mladi seksualna bića te da sve ranije postaju svjesni seksa zbog sveopće seksualizacije Zapada. Danas u Nizozemskoj i desetogodišnjaci znaju, ako su gej, izraziti to. Sviđa mi se taj princip samoodređenja. Ako im se sviđa imati seks s nekim svojih godina ili starijim (a mislim da mnogi preferiraju starije partnere), to im treba biti dozvoljeno. Uvjet je da znaju što čine i dobrovoljno pristaju na to.
Nakon što je ustvrdio da je seks ugodna aktivnost koju djeca trebaju naučiti prakticirati na ugodan način, umjesto da godinama čekaju da ga isprobaju, dodao je:
- Posebno sam zabrinut za queer klince koji iskorače iz ormara s deset godina, a onda moraju čekati još šest godina da bi im po zakonu bilo dozvoljeno ići vlastitim putem. U međuvremenu su isporučeni heteroseksualnim obiteljima, školama i drugim institucijama. Dobna granica za seks velika je prepreka LGBT emancipaciji - rekao je.
'Najniža dobna granica za seks: 12 godina. Zasada.'
Sa intervjuom tportalu svakako treba povezati i teze koje je Hekma iznio u intervjuu koji se može pronaći na stranicama amsterdamskog sveučilišta. Hekma je, između ostalog, govorio i o snižavanju dobne granice za seks.
- Rekao bih da se može sniziti najnižu dobnu granicu. Ne bih odmah tražio da to bude šest godina, dvanaest godina izgleda kao dobra dobna granica, zasada.
Hekma je tvrdio kako neki šestogodišnjaci već imaju seksualni život. Izrazio je uvjerenje da se neka djeca žele seksati s odraslima te kako misli da je apsurdno da se neka djeca žele seksati samo s drugom djecom. Na primjedbu da se možda uopće ne žele seksati, slatko se nasmijao. Na pitanje ne čine li pedofili zlo djeci, iako misle da je to samo zbog kulture, odgovorio je:
- Pedofilija znači ljubav prema dječacima, a ljubav je čista suprotnost zlostavljanju. Postoje  pedoseksualci koji kažu: 'u sadašnjoj situaciji nemam spolne odnose s djecom jer bi im to štetilo'. Oni već tako razmišljaju.
Ured dječje pravobraniteljice: Naš stav je poznat
Zbog svega toga udruga Vigilare tražila je reakciju nadležnih institucija - Ministarstva unutarnjih poslova da istraži 'pedofilski skandal', pravobraniteljice za djecu da stane u obranu djece, ali i Vlade, Ministarstva kulture, Grada Zagreba i Grada Rijeke da obustave financiranje udruge Queer Zagreb i Queer festivala.
Pokušali smo doznati stav dječje pravobraniteljice Mile Jelavić o posjeti Gerta Hekme Hrvatskoj. Pojasnili smo kakve stavove Hekma zastupa, posebice onaj o sniženju dobne granice za seksualne odnose između odraslih i djece.
- Naš stav je poznat. Dobna granica za seksualne odnose trebala bi biti 16 godina. U Hrvatskoj je to trenutno 15. Donedavno je bila 14, to je bilo prenisko. Povećana je na 15 i zbog našeg pritiska. Ni time još uvijek nismo zadovoljni - rečeno nam je iz njenog ureda. Potvrđeno nam je i da su dobili upite udruga vezano uz Hekmu te kako će razmotriti o čemu se radi, no kako za to treba vremena. Zanimljivo, rečeno nam je kako je naš portal jedini medij koji se raspitivao za pravobraniteljičin stav o posjeti Nizozemca.
'Jelavić čuva poziciju'
No, u udruzi Vigilare nisu zadovoljni time što dječja pravobraniteljica nije istupila u javnost.
- Kao što vam je poznato, Ministarstvo unutarnjih poslova odgovorilo nam je da su zaprimili prijavu te da je proslijeđena nadležnim službama unutar MUP-a na daljnje istražne radnje. Od pravobraniteljice, kao ni dosada, nije bilo odgovora. Oni su potpuno indiferentni u vezi slučaja Gerta Hekme, ali i svih deklariranih pedofila na koje smo upozoravali i ranije, a s kojima surađuje Aleksandar Štulhofer. Ako njoj to nije ništa sumnjivo, onda ne znam što radi na toj svojoj funkciji. Zapravo znamo što radi, čuva poziciju - rekao nam je Ivan Mihanović, voditelj ureda udruge Vigilare.
Napomenimo i kako je udruga Queer Zagreb reagirala na priopćenje udruge Vigilare koju su optužili da je posjet Gerta Hekme samo povod ' za još jedan napad na uvođenje zdravstvenog odgoja u hrvatske škole'. Na našu konstataciju kako u reakciji udruge Queer Zagreb nisu komentirani Hekmini stavovi koji pozitivno govore o pedofiliji, Mihanović kaže:
- Mislim da o temi naslov na T-portalu dovoljno govori (Homoseksualnost i pedolifija su povijesni suputnici, op.a.). Ako oni to ne skrivaju, onda je jasno o čemu se radi. Bit priče nije predavanje koje je imao Hekman na Queer festivalu nego kako uopće takva osoba gostuje u Hrvatskoj pod financijskim pokroviteljstvom Grada Zagreba, Grada Rijeke, Školske knjige…
Za kraj spomenimo da je Gert Hekma u izdanju časopisa iz 1993. recenzirao pisca Francoisa Augierasa. Nakon opisa rada ovog autora, koji je tematizirao homoseksualizam, pedofiliju, incest i sl., Hekma donosi zaključak s kojim ćemo završiti članak:
'Augierasova nesreća je bila što je rođen u judeo-kršćanskom svijetu gdje samo roditelji imaju pravo voljeti djecu.'

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen