Samstag, 6. April 2013

Mikrovalne pećnice – dokazane opasnosti

prevela i uredila: Snježana Valentić
Matrix World
Global Healing Center 
Ukratko, mikrovalovi deformiraju molekularnu strukturu hrane. Uništavaju većinu hranjivih sastojaka i tijekom vremena izazivaju mnoge probleme u imunosustavu. Ako volite svoju obitelj, pročitajte ovaj tekst i izdvojite nekoliko minuta više kako bi podgrijali hranu na pravi način.
Zračenje pećnica
Dokazane opasnosti mikrovalova

Je li moguće da milijuni ljudi, ignorirajući, žrtvuju svoje zdravlje u zamjenu za praktičnost koju nude mikrovalne pećnice? Zašto je Sovjetski Savez, još 1976. godine, zabranio upotrebu mikrovalnih pećnica? Tko je izumio mikrovalne pećnice i zbog čega? Odgovori na ova pitanja mogli bi vas šokirati i natjerati vas da bacite svoju mikrovalnu pećnicu u smeće.

Preko 90 % američkih domova ima mikrovalne pećnice, a koje se koriste za pripremu hrane. Kada ih se usporedi s običnim pećnicama, mikrovalne pećnice su praktične i štede energiju, pa je vrlo malo domova i restorana bez njih. Općenito, ljudi su skloni vjerovati da što god mikrovalna pećnica činila sa hranom koja se u njoj kuha, nema nikakav negativan utjecaj bilo na hranu ili na njih same. Pa naravno, kad bi mikrovalne pećnice doista bile štetne, naša Vlada ih ne bi pustila na tržište, zar ne? Ne bi, zar ne? Bez obzira što je „službeno“ odobreno, vezano uz mikrovalne pećnice, mi smo osobno prestali koristiti naše, a na temelju istraženih činjenica, istaknutih u ovom članku.
Svrha ovog izvješća je predstaviti dokaz da kuhanje mikrovalovima nije prirodno, nije zdravo i daleko je opasnije za ljudsko tijelo, nezamislivo. Ipak, proizvođači mikrovalnih pećnica, gradska politika i dobra stara ljudska priroda, potiskuju činjenice i dokaze. Stoga, ljudi nastavljaju izlagati hranu mikrovalovima, mirno ignorirajući, ne poznajući njihovo djelovanje i opasnosti.
Kako radi mikrovalna pećnica?
Mikrovalovi su oblik elektromagnetne energije, kao lagani valovi ili radio valovi, te zauzima dio elektormagnetnog spektra snage ili energije. Mikrovalovi su vrlo kratki valovi elektromagnetne energije koja putuje brzinom svjetlosti (186,282 milja u sekundi). U naše moderno tehnološko doba, mikrovalovi se koriste za daljinski prijenos telefonskih signala, televizijskih programa i računalnih informacija širom Zemlje, ili pak do satelita u svemiru. Međutim, nama su mikrovalovi najpoznatiji kao izvor energje za kuhanje hrane.
Svaka mikrovalna pećnica sadrži magnetron, cijev u kojoj se na elektrone djeluje magnetnim i električnim poljem, kako bi se proizvela mikrovalna duljina zračenja od oko 2450 Mega Hertza (MHz) ili 2.45 Giga Hertza (GHz). Ovakvo mikrovalno zračenje djeluje na molekule u hrani. Sva valna energija mijenja polaritet iz pozitivnog u negativni i to sa svakim ciklusom vala. U mikrovalkama, promjene polariteta događaju se milijun puta u svakoj sekundi. Molekule hrane – osobito molekule vode – imaju pozitivan i negativan kraj, isto kao što i magnet ima sjeverni i južni polaritet.

U standardnim modelima, ulazna snaga pećnice je oko 1000 watta izmjenične struje. Kako su ti mikrovalovi nastali bombardiranjem hrane magnetronom, uzrokuju rotaciju polarnih molekula na istoj frekvenciji milijun puta u sekundi. Sav taj nemir stvara molekularno trenje, koje zagrijava hranu. Trenje također uzrokuje značajno oštećenje okolnih molekula, često kidajući ih ili ih nasilno deformirajući. Znanstveni naziv za ovakvu deformaciju je „strukturni isomerism“.
Usporedbe radi, mikrovalovi sunca temelje se na principima pulsirajuće istosmjerne struje koja ne stvara toplinu trenjem; mikrovalne pećnice koriste izmjeničnu struju stvarajući toplinu trenjem. Mikrovalna pećnica stvara šiljaste valne duljine energije uz svu snagu koja odlazi u samo jednu usku frekvenciju energetskog spektra. Energija sunca djeluje u širokom frekvencijskom spektru.
Pri opisivanju elektromagnetnih valova koriste se mnogi termini, kao valna duljina, amplituda, ciklus i frekvencija:
  • Valna duljina određuje tip zračenja: radio, rentgensko, ultraljubičasto, vidljivo, infracrveno itd.
  • Amplituda određuje stupanj pokreta mjerenog od početne točke kretanja.
  • Ciklus određuje jedinicu frekvencije, kao što je ciklus u sekundi, Hertz, Hz,ili ciklus/sekunda.
  • Frekvencija određuje broj pojava unutar datog vremenskog razdoblja (obično je to 1 sekunda); Broj pojava u procesu ponavljanja po jedinici vremena ili broj ponavljanja ciklusa po sekundi.
Zračenje  – širenje energije elektromagnetnim valovima
Zračenje, prema definiciji fizike, je „emitiranje elektromagnetnih valova atomima i molekulama radioaktivne supstance uslijed nuklearnog propadanja“. Zračenje izaziva ionizaciju, a to je ono što se događa kada neutralni atom dobija ili gubi elektrone. Jednostavnije rečeno, mikrovalna pećnica uništava i mijenja molekularni sastav hrane postupkom zračenja. Kada bi ih proizvođači kojim slučajem nazvali „pećnice koje zrače“, upitno je bi li ikada prodali ijednu, ali to je upravo ono što mikrovalna pećnica jest.

Svima nam je rečeno da pripremanje hrane u mikrovalnoj nije isto što i zračenje. Dva procesa su trebala upotrebljavati sasvim drugačije energetske valove i drugačiji intenzitet. Niti jedno službeno izvješće, do sada objavljeno, nije potvrdilo da sadašnja upotreba mikrovalnih pećnica može biti štetna, no svima nam je poznato kako valjanost tih izvješća može biti – ponekad i namjerno – ograničavajuća. Za mnoga od tih izvješća se kasnije dokazalo da su netočna. Kao potrošači, trebali bi imati određeni stupanj zdravog razuma kako bi mogli prosuditi sami.
Uzmimo za primjer jaja i kako je potkraj 1960.-ih godina „dokazana“ njihova štetnost za naše zdravlje. To je dovelo do pojave proizvoda od imitacije jaja i velikog profita za proizvođače, dok su farme jaja propale. No danas, nedavna izvješća Vlade govore kako jaja ipak nisu štetna za nas. Dakle, kome vjerovati i koje kriterije trebamo upotrijebiti kako bi donijeli odluku o svom zdravlju? Budući da je trenutno objavljeno kako mikrovalovi – navodno, ne istječu u okoliš, ukoliko se pravilno upotrebljavaju i ukoliko imaju odobreni dizajn, odluka je na svakom pojedinom potrošaču, hoće li izabrati ili ne, jesti hranu podgrijanu u mikrovalnoj pećnici ili uopće kupiti jednu od njih.
Uskoro slijedi nastavak
Komentar Matrix Worlda:
Zračenje iz telefona i elektroničkih naprava. Slika vlasništvo Deesillustration.
Brojni su znanstvenici koji se protive prihvaćanju činjenica da su mirkovalovi opasni te da su zračenja – bez obzira jesu li ionizirajuća ili ne – pogubna za naše zdravlje čak i ako su dozirana u najmanjim količinama jer je njihov efekt akumulirajući. Mi smo u više navrata pisali o ovom problemu, također smo i objavljivili znanstvenu studiju koja je pokazala koliko malo znamo o učinku mikro valova na žive stanice, a još manje o promjenama magnetskog polja – više pročitajte u tekstu pod nazivom: “Čak i najmanje promjene u magnetskom polju utječu na ljude.”
Koliko je hrana i voda koja se zagrijava u mikrovalnoj pećnici opasna možete saznati iz teksta pod nazivom: “Voda iz mikrovalne pećnice ubija biljke.”
Čak i posude za podgrijavanje i termičku obradu hrane u mikrovalnim pećnicama ispuštaju toksine u naša jela: “Posude s hranom za mikrovalne pećnice ispuštaju toksine u hranu!“.
No ništa bolje nije ni sa zračenjem koje dobivamo uz različitih drugih elektroničkih naprava: “Mikrovalno zračene iz telefona, mobitela, telefonskih tornjeva i drugih bežičnih naprava.”

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen